Skip to main content

Підключення до Teremki LAN

/galleries/dropbox/teremki-logo.png

Відразу після переїзду в Голосіївський район я подав заявку на підключення до “Теремки Лан”. Вибір провайдера був простий – побачив рекламу на дошці оголошень та вирішив підключитися. Підкупило те, що серед внутрішніх ресурсів були XMPP та NTP сервери. Можливо, ними я ніколи не буду користуватися, але сам факт існування є цікавим. Під час подачі заявки формується договір (бажано ім’я заповнювати українською мовою, хоча весь сайт російською), квитанція на сплату двох місяців по тарифу + 1 гривню за підключення. Наступного дня мені вже видали IP адресу.

Через 5 робочих днів після зарахування грошей на рахунок прийшли співробітники провайдера, протягнули кабель, розповіли про налаштування.

Отже, DHCP в мережі немає, тому IP адресу треба прописувати вручну. Система контролює доступ до мережі по MAC адресі. Все. Ніякої мороки з PPTP/L2TP.

На сайті статистики можна переглянути статус послуги та залишок на рахунку, відправити повідомлення в NOC (network operations center) та згенерувати квитанцію. Нічого зайвого, хоча зміну тарифного плану також потрібно буде робити через NOC.

/galleries/dropbox/teremki-balance.thumbnail.png

Система також вміє надсилати повідомлення про зміну статусу та недостатній залишок коштів через SMS. Зручно.

Поки підключився на тарифний план 10Мбіт/с за 50₴. Результати speedtest досить адекватні:

http://www.speedtest.net/result/2144645059.pnghttp://www.speedtest.net/result/2144616623.png

Тепер в мене є нормальний інтернет.