Skip to main content

Міжрегіональний центр видачі паспортів – подача документів

Оновлено: Паспорт я отримав.

Через 5 років після того, як я отримав свій перший закордонний паспорт, в ньому закінчилися сторінки для віз. Варіантів отримання нового – два, за місцем прописки (м. Бровари, де “немає апаратури”) або міжрегіональний центр видачі паспортів, що в інтернеті відомий як http://passport-ua.org.

На сайті присутня можливість запису у електронну чергу, але через те, що кількість місць у електронній черзі приблизно 10 на день, то протягом перших секунд восьмої години ранку (коли “відкривається” запис) розбираються всі наявні місця.

/galleries/dropbox/passport-ua-road.jpg

Але можна приїхати туди і без запису. Різні джерела свідчать про різні часові проміжки, комусь пощастило приїхати і пройти всі процедури після обіду, хтось приїжджав о сьомій годині ранку і записувався у чергу на вхід (відкривається центр о дев’ятій). Я приїхав о восьмій і був тридцятим у списку на листочку на підвіконні.

/galleries/dropbox/passport-ua-index.jpg

Більш логічно було б зробити тільки електронну чергу (наприклад, як в візовому центрі Великобританії), майже всі люди, що були в черзі, перед цим намагалися записатися онлайн.

/galleries/dropbox/passport-ua-building.jpg

Близько дев’ятої години ми пройшли в середину, отримали номери вже у внутрішній черзі. Через те, що я забув оригінал ідентифікаційного коду, довелося повертатися додому і вдруге їхати у центр, за півтори години прийому документи встигли подати 30 чоловік.

Для отримання паспорту потрібні:

  • Оригінал внутрішнього паспорту та 2 копії перших двох сторінок та всіх сторінок з штампами про реєстрацію. Якщо були вклеєні фотокартки у 25 та 45 років, то також потрібні копії сторінок з фотографією та даними про вклеювання.

  • Оригінал та копія ідентифікаційного коду.

  • У разі, якщо попередній паспорт залишається у себе, то також потрібна копія першої сторінки закордонного паспорту.

  • Гроші

Всі копії потрібно подавати на листках формату A4.

Після подання документів потрібно оплатити рахунки у місцевому відділенні Комерційного індустріального банку, який за кожну транзакцію стягує 1% але не менше 10₴. Таких транзакцій буде 5, тож до суми треба додати ще 50₴.

Після сплати рахунків треба чекати на свою чергу на фотографування та перевірку даних, ця процедура чомусь займає найбільше часу.

В моєму випадку на це пішло 8 хвилин, після цього через місяць треба прийти та отримати паспорт.